Haluatko tietää, miltä Itä-Helsinki näyttää mereltä käsin? FRS Finlandin liikennöimä itäinen saaristoreitti on tienviitta idän saaristomaisemiin.

Itä-Helsingin merelliseen puoleen pääsee parhaiten käsiksi, kun hyppää paatin kyytiin. Jos sellaista ei omista itse, kannattaa suunnata risteilylle, joka johdattaa sinut Tammisalon kanavan läpi aina Hakaniemeen saakka. Matkan varrella näet niin Satamasaaren mökkiläiset kuin Jollaksen ja Kulosaaren hulppeimmat rantatontit.

Kuten FRS Finlandin sivuilla kerrotaan, itäinen saaristoreitti on Helsingin kaupungin ainoa sisäinen vesiliikennereitti mantereelta mantereelle. Kesäkuun alusta elokuun loppuun kulkeva risteily kestää kokonaisuudessaan noin tunnin ja 45 minuuttia. Vastaavaa reittiä ei kulje mikään muu lippuja myyvä alus.

Jos haluat välttää aurinkoisen päivän viikonloppuruuhkat, risteilylle kannattaa lähteä tavallisena arkipäivänä. Mikäli haluat lähteä kyytiin Vuosaaresta, Hiekkalaiturintien laiturille kannattaa suunnata joko aamupäivällä kello 11:00 mennessä tai illemmalla kello 19:00 maissa. Paikalla kannattaa olla hyvissä ajoin, niin ei myöhästy lähdöstä. Omia eväitä ei kannata ottaa mukaan, sillä paikalla palvelee kioski, josta saa purtavaa pieneen nälkään.

Missä kaikkialla itäinen saaristoreitti pysähtyy?

1. Kalasatama

2. Herttoniemi

3. Laajasalo

4. Vartiosaari

5. Kivisaari

6. Satamasaari

7. Iiluoto

8. Leikosaari

9. Vuosaari

itäinen saaristoreitti
Itäinen saaristoreitti tarjoaa paljon katseltavaa ja koettavaa.
Satamasaari on yksi reitin varrella olevista pysähtymispaikoista.