Faktoi

Itahelsinki. fi on media, joka keskittyy hitaaseen paikallisjournalismiin. Ihmiseen.

Annamme äänen niille, joilta muut eivät vielä ole hiffanneet kysyä.

Viittaamme kintaalla liimapersejournalismille ja puhelinhaastatteluille. Soitamme mieluummin ovikelloa kuin jätämme viestin vastaajaan.

Perustaja

Jenna Lehtonen (s.1987) on Vuosaaresta lähtöisin oleva ja Vartiokylässä päivystävä lehtimies, joka kyllästyi lukemaan ulkopuolisten tuottamia pällistelyjuttuja siitä, miten ankeaa on asua Itä-Helsingissä. Lehtosta ei tunneta palkittuna henkilö- ja reportaasikuvaajana, eikä hänen töitään ole julkaistu lukuisissa kansainvälisissä näyttelyissä. Lehtonen ei ole minkään kollektiivin jäsen, eikä häntä edusta yksikään agentuuri.

Kenttätyö Itä-Helsingin pimeillä kujilla vaatii ihmistuntemusta, sosiaalista pelisilmää ja katu-uskottavuutta. Näiden ominaisuuksien kehittymiseen Lehtosta auttoi Vuosaaren pihoilla vietetty lapsuus ja nuoruus.

"Kun saa työkseen matkustaa toiseen ihmiseen, palaa keikan jälkeen aina viisaampana kotiin." -Jenna Lehtonen

Tukijat

Alun perin Itä meidän -nimeä kantanut projekti alkoi vuonna 2018, jolloin Patricia Seppälän säätiö myönsi Lehtoselle ensimmäisen apurahan Itä-Helsingistä kertovia kuvareportaaseja varten. Seuraavana vuonna projekti laajeni Journalistisen kulttuurin edistämissäätiön apurahan turvin omaksi sivustokseen. Vuonna 2021 se sai nimekseen itahelsinki.fi.

Itä-Helsingin oma media. 
Juttuja Kontulan ostarilta Kulosaaren Casinolle.

ITAHELSINKI.FI
+358 50 364 4480
[email protected]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram