Taiteen ja kulttuurin tekijät ja kuluttajat saivat oman yhdistyksen Kulosaareen. Maaliskuussa perustettu Kulosaaren kulttuuriyhdistys haluaa muun muassa vaalia kulttuuriperintöä ja kehittää kansalaisten kulttuurikäsitystä.

Kulosaareen on perustettu keväällä uusi kulttuuriyhdistys, joka vaalii alueen taide- ja kulttuuritoimintaa. Tänään, 11.5.2022, 115 vuotta täyttävän alueen merkkipäivän kunniaksi yhdistys on avannut Kulosaaren historiasta kiinnostuneille oman verkkosivuston. Juhlasivustolle on kerätty lähes kaikki tallella olevat tapahtumadokumentit 15 vuoden takaa, jolloin Kulosaaressa vietettiin 100-vuotisjuhlavuotta. Sen aikana järjestettiin useita kymmeniä erikokoisia tapahtumia, joista uudelta sivustolta löytyy kuva- ja videomateriaalia.

Kulosaari100 -verkkosivusto on Kulosaaren kulttuuriyhdistyksen ensimmäinen projekti.


Mainos:


– Perustimme kulttuuriyhdistyksen, koska Kulosaaren yhteisö on kautta vuosien aina harrastanut
paljon kulttuuria eri muodoissa. Nyt pyrimme muun muassa ylläpitämään kulttuuriperintöä saarellamme, kertoo Kulosaaren kulttuuriyhdistyksen sihteeri ja perustaja Timo Poijärvi tiedotteessa.

Yhdistyksen perustajajäseniin kuuluvat kulosaarelaiset Timo Poijärvi, Tuija Poijärvi, Johanna Wartio ja Olavi Uusivirta.

Kulosaaren kulttuuriyhdistys on maaliskuussa 2022 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tarkoituksena on ylläpitää ja tukea taide- ja kulttuuritoimintaa ja sen tasoa, vaalia kulttuuriperintöä yhdistyksen kotipaikkakunnalla ja muualla, uudistaa ja kehittää kansalaisten kulttuurikäsitystä sekä koota taiteen ja kulttuurin tekijöitä yhteiseen toimintaan, yhdistyksen sivuilla kerrotaan.

Elokuussa yhdistys järjestää paikallisille "Kulosaaren taivaan alla" -nimisen puistokonsertin.

Kulosaari
Kulosaaren huvilakaupungin perustajayhtiö Brändö Villastad Ab perustettiin 11.5.1907. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo