Testasimme Itä-Helsingin kesäkahvilat, joihin kannattaa lähteä tutustumaan. Jos haluat hörppiä kahvia korvapuustin kera ja katsella ohikiitäviä purjeveneitä, Itä-Helsinki tarjoaa siihen oivan mahdollisuuden.

1. Bar Laituri

Kesäkuussa 2022 Jollaksen Puuskaniemeen avattu Bar Laituri tarjoilee nimensä mukaisesti kylmiä juomia veden päällä. Paikan päälle pääsee myös omalla veneellä, ja saunan ystävät voivat varata omat löylyvuorot kelluvalta terassilta.

kesäkahvilat
Bar Laituri sijaitsee sijaitsee osoitteessa Puuskarinne 12. Kuva: Jenna Lehtonen

2. Cafe Biitsi

Aurinkolahden uimarannalla sijaitseva rantakuppila palvelee parhaiten niitä, jotka haluavat yhdistää uimisen kahvitteluun. Koiraystävällisestä Cafe Biitsistä saat niin kylmät juomat kuin lounassalaatit.


Mainos:


3. Laivalahden Poiju

Herttoniemenrannassa sijaitseva pienehkö kesäkahvila pääsee oikeuksiinsa etenkin aurinkoisena päivänä. Merellistä paikkaa voi sijaintinsa puolesta suositella etenkin veneilyn ystäville.

4. Karjalaisten kesäkoti eli Villa Salmela

Jollaksesta löytyvä Karjalaisten Kesäkoti Villa Salmela on pääkaupunkiseudun karjalaisseurojen ja niiden jäsenten kesäkoti, jossa toimii kaikille avoin kesäkahvila, jossa on tarjolla perinteisiä leivonnaisia, kahvia ja virvokkeita. Tiloja ja rantasaunaa vuokrataan myös juhliin. Kesällä 2022 kesäkodin kahvila on avoinna keskiviikosta sunnuntaisin kello 12.00-19.00.

Villa Salmela sijaitsee hulppealla paikalla merenrannassa Jollaksessa. Kuva: Jenna Lehtonen

5. Kerhotalo Marjala

Marjaniemen siirtolapuutarhalueen keskellä sijaitseva kerhotalo Marjala palvelee myös ei-mökkiläisiä. Kahvila on auki ainoastaan kesäsunnuntaisin kello 12.00–15.00. Tarjolla on virvokkeita ja pientä naposteltavaa.

6. Maininki

Vanhanajan tunnelmaa huokuva kesäravintola Maininki on perinteikäs lounaspaikka aivan Kallahdenniemen luonnonsuojelualueen vieressä. Sijainti on etenkin lapsiperheille optimaalinen, sillä vierestä löytyy puuhaa ja tekemistä perheen pienimmille.

7. Meridian

Vartiokylänlahden kupeessa sijaitseva Meridian on sympaattinen pysähdyspaikka, jossa voit lounastaa tai kahvitella merenrantamaisemien vieressä. Punainen rakennus jää kesäaikaan helposti puiden katveeseen, joten ensimmäistä kertaa paikalle suuntaavan kannattaa katsoa tarkka sijainti etukäteen kartasta.

8. Monami Beach House

Vuosaaren melontakeskuksen yhteydessä sijaitseva Cafe Monami Beach House on yksi idän trendikkäimmistä kesäkahviloista. Suuren kesäterassin ääreltä voi ihailla Kallahdenniemeä ja katsella, kun melojat lähtevät retkelle. Monami Beach Housesta saat pikkupurtavaa, lounasta tai vaikka drinkin.

9. Villa Ullas

Ullaksen puistossa sijaitseva punainen mökkirakennus hurmaa historiaa huokuvalla ulkomuodollaan. Rakennus onkin yksi Vuosaaren vanhimmista. Jos pidät korvapuusteista, Villa Ullas terasseineen on erinomainen kahvittelupaikka.

10. Wuorion ranta

Villa Wuorion vierastalossa, Villa Bergvikissä, on tarjolla huikea merenrantamaisema sekä sympaattinen kesäkahvila- ja rantabaarikompleksi, josta ei voi olla pitämättä. Aukioloajat kannattaa tarkistaa Villa Wuorion verkkosivuilta, sillä paikalla järjestetään myös yksityistilaisuuksia. Kesäaikaan palvelevasta Wuorion rannasta löydät sekä suolaisia että makeita herkkuja.

11. Ravintola Pyysaari eli Palma de Pyy

Veneilykauden ajan palveleva ravintola Pyysaari on paikka, jonne kannattaa saapua jo pelkästään maiseman takia. Aurinkoisena päivänä terassilla saattaa olla ruuhkaista. Helsingin Työväen Pursiseuran kerhoravintolan ruokalistalta löydät klassikoita, jotka sopivat myös isompaan nälkään. Ravintolareissun yhteydessä on syytä poiketa myös kauniissa Tullisaaren puistossa.

12. Svenkka

Puotilan kartanon vieressä sijaitseva Svenkka on monen lähialueen asukkaan kantapaikka, joka tunnetaan etenkin pubivisoistaan ja kesäiltojen konserteistaan. Vanha Pehtoorin Pytinki tarjoaa pubityylisen ruokalistan lisäksi laajan olutvalikoiman, makeaa syötävää, virvokkeita ja maistuvaa kahvia.

Svenkan kesäterassi on monen paikallisen suosima kokoontumispaikka. Kuva: Jenna Lehtonen