Roihuvuoren Kirsikkapuisto puhkeaa pian kukkaan – Näin Hanami-juhlaa vietetään kahden vuoden tauon jälkeen

Jenna Lehtonen    09 05 2022

Kirsikkapuisto täyttyy pian piknik-kansasta. Hanami-juhla tuo alueelle uudenlaisia esityksiä.

Roihuvuoressa juhlitaan Hanami-juhlaa sunnuntaina 15.5.2022 kello 12.00–18.00. Roihuvuori-seuran ja Suomessa toimivien japanilaisen kulttuurin yhdistysten ohjelmallinen tilaisuus järjestetään kahden vuoden tauon jälkeen, kertoo Roihuvuoren kylälehti. Juhlapaikka sijaitsee Sahaajankadun ja Abraham Wetterin tien kulmassa.

Hanami-juhlassa on muun muassa erilaisia tanssiesityksiä, japanilaisia koirarotuja, origameja, kalliagrafia- ja teetaidetta, budo-esityksiä ja kotonsoittoa. Ensimmäistä kertaa luvassa on myös historiallista miellailua. Taistelulajeja esitellään kakkoslavalla, lähellä Kirsikkapuiston sisääntuloporttia.


Mainos:


Ruokateltoissa on myytävänä japanilaisia herkkuja. Lisäksi alueella voi tavata Suomen kirsikankukkakuninkaalliset, jotka kertovat tehtävästään kirsikankukkien hyvän tahdon lähettiläinä. Koko perheelle suunnattu tapahtuma on maksuton. Päivän ohjelmaan voit tutustua täällä.

Kirsikkapuisto
Roihuvuoresta löytyy Suomen suurin koristekirsikkakeskittymä.
Hanami-juhlaan mennessä Kirsikkapuiston kirsikkapuulajikkeet merkitään näkyviin.

Kirsikkapuisto uudistui

Vuodenvaihteessa valmistuneen remontin myötä Kirsikkapuistosta löytyy entistä enemmän kirsikkapuita ja pensastavia lajikkeita. Alueelta löytyy nyt muun muassa uusi pääsisäänkäynti, Iirislammikko sekä puusiltoja laitureineen.

"Puistoon istutettiin laajennuksessa 87 uutta kirsikkapuuta. Kirsikkapuistossa on nyt kahtatoista eri kirsikkapuulajiketta. Vielä ei tiedetä, missä järjestyksessä uudet puut kukkivat, mutta vahva ehdokas ensimmäiseksi on Prunus accolade, jonka kukinta on aikaistunut vuosi vuodelta. Samaa kerrottukukkaista lajiketta on puiston kuvatuin puu rinteen keskivaiheilla", kylälehdessä kerrotaan.

Jos Kirsikkapuisto ja sen kukinnan eteneminen kiinnostaa, voit seurata edistymistä täällä.

Uusi laatta kertoo puiston syntyhistoriasta.
Entisen koirapuiston tiluksille on tullut muun muassa kaarisiltoja.

Kuvat: Jenna Lehtonen

Jaa, jos kolahti:

UUSIMMAT

Itä-Helsingin oma media. 
Juttuja Kontulan ostarilta Kulosaaren Casinolle.

ITAHELSINKI.FI
+358 50 364 4480
[email protected]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram