Laajasalossa sijaitsevalle Stansvikin kartanolle etsitään pitkäaikaista vuokralaista, tiedottaa Helsingin kaupunki. 1800-luvun alkupuolella valmistuneen päärakennuksen lisäksi vuokrattavaan kokonaisuuteen kuuluu muun muassa 100-paikkainen ravintola, neljä majoitusrakennusta, huoltorakennus, sauna sekä erilaisia varastorakennuksia.

Stansvikin kartanon edellinen vuokrasuhde kesti miltei 80 vuotta. Vuonna 1945 kartanon alueen sai kesänviettopaikakseen Helsingin kaupungin virkamiesyhdistys, joka tunnetaan nykyisin Jyty Metropoli ry:nä. Ammattiliiton mukaan vuokrasopimus päättyi kaupungin uusien vuokraehtojen myötä syyskuun lopussa viime vuonna.

Historiallisille kiinteistöille on tarkoitus löytää uusi vuokralainen, joka pystyy tarjoamaan asiakkaille ja alueen käyttäjille kiinnostavia ja mahdollisimman avoimia palveluita, kuten esimerkiksi kahvila- tai ravintolatoimintaa. Kaupunkin mukaan miljöö sopii myös merellisten virkistyspalveluiden järjestämiseen.


Mainos:


Stansvikin kartano sijaitsee alueella, joka on kulttuurihistorialtaan ja luonnoltaan merkittävä. Tuleville vuosille povataan virkistyskäytön kasvua, kun läheisen Kruunuvuorenrannan asuinaluen rakentaminen etenee ja paikalle muuttaa uusia asukkaita.

Tuleva vuokralainen valitaan kaksivaiheisen tarjouskilpailun perusteella.

Lisätietoja löydät Helsingin kaupungin sivuilta.

Helsingin kaupungin mukaan Stansvikin kartano ja sen rakennukset sopivat hyvin esimerkiksi kahvila-, ravintola- ja majoituskäyttöön sekä juhlapaikaksi.
Kartanomiljöö sijaitsee meren välittömässä läheisyydessä.