Meri-Tuuli Väntsi on itähelsinkiläinen kokki ja ruoka-alan asiantuntija. Mitkä ravintolat ovat Meri-Tuulin suosikkeja idässä? Mukaan mahtuu nuudeleita, italialaista pizzaa ja bistro, jonne lapset ovat tervetulleita.

Meri-Tuuli Väntsi, 43, on tv:stä tuttu kokki, ruokakirjailija ja ruokastylisti, mutta arjessa hänen elämänsä pyörii kahden pienen lapsen ehdoilla. Kotona Laajasalossa päivää ohjaavat 3- ja 6-vuotiaiden poikien rytmit.

– Elämäntilanteeni vuoksi minulle on tärkeää nopea, lapsiystävällinen ruoka. Sellaista syömme perheen kesken sekä kotona että ravintoloissa. Toisinaan haaveilen myös hyvästä ravintolaillallisesta pitkän kaavan mukaan, vaikkei sen järjestäminen hektisessä arjessa helppoa olekaan, Meri-Tuuli sanoo.

Meri-Tuulin iloksi Itä-Helsingistä löytyy paljon ravintoloita, jotka toimivat sekä lasten kanssa että ilman. Hän jakaa kolme tämän hetken parasta ravintolavinkkiään Itä-Helsingistä. Ravintolat eivät ole paremmuusjärjestyksessä.

Meri-Tuuli Väntsi
Meri-Tuuli Väntsi kokee olevansa itähelsinkiläisenä etuoikeutettu. ”Täällä voi asua luonnon keskellä ihan lähellä merta, mutta silti keskellä palveluja. Autoakaan ei tarvita.” Kuva: Jenna Lehtonen

Meri-Tuuli Väntsi hakee pizzat Jollaksen Fornitalysta

Jollaksessa sijaitseva italialainen pizzeria Fornitaly on ollut pitkään Meri-Tuulin ja muun perheen vakiopizzapaikka. Siellä ei ole pöytiä eikä kotiinkuljetusta, joten pizzat tilataan ennakkoon puhelimitse ja noudetaan take awayna.

– Tykkään siitä, miten simppeli ja mutkaton Fornitalyn konsepti on. Kun teen tilauksen, minulle kerrotaan milloin ruoat voi hakea, ja ne ovat aina sillä kellonlyömällä valmiita.

Meri-Tuulin lapset eivät pidä juustosta, joten he syövät yleensä marinara-pizzaa. Meri-Tuulin oma suosikki on quattro stagioni, mutta sitä ei saa Fornitalyn peruslistalta, vaan viikoittain vaihtuvalta erikoislistalta.

– Minusta on hauskaa, ettei suosikkipizzani ole aina saatavilla. Kun ravintola ilmoittaa Facebook-sivuillaan sen olevan viikon special-listalla, pitää iskeä heti kiinni. Muuten tilaan yleensä vegepizzan.

Navetan näköisessä tiilitalossa sijaitseva Fornitaly on talvisin kiinni usean kuukauden ajan. Sitäkin selkeyttä Meri-Tuuli arvostaa – ja odottaa taas keväällä italialaisravintolan aukeamista.

Meri-Tuuli Väntsi
"Tämä kävelysilta on yksi suosikkipaikoistani Itä-Helsingissä. Asfaltti menee makkaralle tietyissä kohdissa." Kuva: Jenna Lehtonen

Selkä suoremmassa Pikku Hukassa

Meri-Tuuli Väntsin toinen suositus on Herttoniemessä sijaitseva ravintola Pikku Hukka. Siellä tarjoillaan päivisin lounasta ja iltaisin useamman ruokalajin bistromenuta.

– Pikku Hukan ruoka on aivan älyttömän hyvää. Annokset ovat isoja ja niiden kylkeen tekee mieli tilata punaviiniä. Siellä saa syödä kunnon illallisen alku- ja jälkiruokineen nätisti katetussa pöydässä.

Meri-Tuulin tavoitteena on tänä syksynä mennä Pikku Hukkaan nauttimaan menu koko perheen kesken. Vaikka ravintola on aikuisempaan makuun suunnattu, myös lapset huomioidaan.

– Pikku Hukka on lapsiystävällinen ravintola, joka ei ole lapsekas. Tunnelma on sellainen, että tekee mieli istua selkä vähän suoremmassa.

”Kun muutin Itä-Helsinkiin, rauha tuli elämääni. En aio muuttaa täältä pois koskaan, mikäli Suomessa vain asun”, Meri-Tuuli Väntsi sanoo. Kuva: Jenna Lehtonen

Annos, josta jää huomiselle: Hertsin Noodle Story

Meri-Tuuli Väntsi käy tällä hetkellä kaikista useimmin syömässä kauppakeskus Hertsistä löytyvässä Noodle Story -ravintolassa. Sen annokset maistuvat koko perheelle ja ovat niin isoja, että ruokaa jää usein seuraavallekin päivälle.

– Noodle Storyn hinta-laatusuhde on loistava. Tänäänkin syön lounaaksi lasteni nuudeliannosten ylijäämät.

Meri-Tuulin suosikkiannos on wonton-keitto, jonka tuhtiin liemeen hän lisää vielä chilimurskaa ja tummaa, tulista tahnaa potkua antamaan.

– Annoksesta tulee mieleen lapsuuteni lohturuoka. Kävimme 1980-luvulla usein syömässä kiinalaisissa ravintoloissa, jossa tilasin aina wonton-keiton. Liemi tosin oli silloin laimeampaa.

Meri-Tuuli Väntsi jakaa nettisivuillaan myös omia reseptejään.

Meri-Tuuli Väntsi on asunut Itä-Helsingissä viimeiset 13 vuotta, ensin Roihuvuoressa ja nykyään Laajasalossa. ”Molemmissa on aivan omanlaisensa tunnelma.” Kuva: Jenna Lehtonen