Helsingin kaupunki rakentaa Vuosaaren Uutelaan uutta koulutuskenttää koiraharrastajille. Syyskuussa alkaneet rakennustyöt kestänevät vuoden loppuun asti.

Uutelan koirapuisto näyttää tällä hetkellä puolet pienemmältä kuin aikaisemmin. Vanha koira-aitaus on rajattu, sillä tontille tulee koiraharrastusseuroille tarkoitettu koulutuskenttä. Koirapuisto on remontista huolimatta normaalisti käytössä ja se toimii jatkossakin samassa käyttötarkoituksessa.

Uutelan vanha koirapuisto oli kooltaan 7400 m2. Uuden koulutuskentän koko on noin 1 800 m2. Kuva: Jenna Lehtonen

Kaupunki vuokraa tulevaa koulutuskenttää esimerkiksi agilityä ja tottelevaisuutta harjoittaville seuroille ja yhdistyksille. Kenttä aidataan, valaistaan ja varustetaan käynti- ja huoltoporteilla. Samalla nykyisen koira-aitauksen portti uusitaan, ja molempiin aitauksiin sijoitetaan syväkeräysastiat. Koulutuskentän ulkopuolelle tulee pöytä-penkkiryhmä, ilmoitustaulu ja hiekoitusastia. Myös mahdolliselle kontille varataan tilaa. Koulutuskentän pintamateriaaleina käytetään kivituhkaa ja niin sanottua urheilukenttänurmikkoa.


Mainos:


Urakan myötä alueelta hävitetään seitsemän puuta, mutta tilalle istutetaan uutta. Kuva: Jenna Lehtonen

Uusi koirakoulutuskenttä on herättänyt myös vastustusta muun muassa siksi, koska se tulee lisäämään autoliikennettä alueella. Näillä näkymin kulku koirapuistoon ja uudelle koirakoulutuskentälle tapahtuu nykyisiä ajoyhteyksiä pitkin myös jatkossa. Autojen pysäköintiin käytetään olemassa olevaa paikoitusaluetta.

Kaupungin mukaan puistosuunnitelman rakennuskustannukset ovat noin 190 000 euroa. Kuva: Jenna Lehtonen