Myyntiin ovat tulossa muun muassa Jollaksen ja Stansvikin kartano, Heposaaren entinen kesäsiirtola ja useita eri huviloita Kallahdenniemestä.

Helsingin kaupunki valmistelee myyntiin useita rakennushistoriallisesti arvokkaita kohteita Itä-Helsingistä. Suunnitelman mukaan myytäviä kohteita ovat Jollaksen kartanon rakennukset, Stansvikin kartanon rakennukset, Kivikon hiihtohalli ja Vuosaaren Kallahdessa sijaitsevat Villa Achille, Heposaaren kesäsiirtola, Sommarhem, Sommarsol, Wickströmin huvila, Talludden, Wahlbergin huvila sekä Kuhlefeltin huvila.

Alustavan arvion mukaan rakennukset tulevat myyntiin vuoden 2023 aikana. Myytävien kohteiden korjausvelka on yhteensä noin 4,2 miljoonaa euroa ja vuosittaiset hoitokulut yhteensä noin 324 000 euroa. Helsingin kaupungin tavoitteena on luopua rakennuksista, joita se ei tarvitse omissa palveluissaan tai joiden omistamiseen ei liity muita strategisia syitä.


Mainos:


Lue lisää kohteista kaupungin sivuilta.

Vuosaaren Heposaari palveli aikoinaan kesäsiirtolana. Rakennukset ovat olleet jo vuosia tyhjillään. Kuva: Jenna Lehtonen
Villa Achille siirtyi Helsingin kaupungin omistukseen vuonna 1990. Kuva: Jenna Lehtonen
Vielä keväällä 2022 Stansvikin kartanolle etsittiin vuokralaista. Kuva: Jenna Lehtonen
Jollaksen kartano on yksi myyntiin tulevista kohteista. Kuva: Jenna Lehtonen
Kauppaneuvos Lauri Schroderus rakensi suuren kaksikerroksisen huvilan Riveliniemelle vuonna 1919. Kuva: Jenna Lehtonen
Villa Kuhlefelt on yli satavuotias puurakennus, joka on päässyt viime vuosina kehnoon kuntoon. Kuva: Jenna Lehtonen