Rakastaako koirasi uimista? Haluaisitko löytää rannan, jossa lemmikki voi kahlata rauhassa? Itä-Helsingistä löytyy useita koirille sopivia uimapaikkoja. Tässä jutussa esittelemme niistä muutaman.

Muistathan, että koiraa on lupa uittaa paikoissa, jotka eivät ole tarkoitettu ihmisten virallisiksi uimarannoiksi. Metsästyslain mukaan koirien kiinnipitoaika päättyy elokuun 19. päivä. Ennen kuin päästät koiran veteen, tarkista sinilevätilanne. Hellesäällä uiminen on mainio harrastus, jonka avulla voi aktivoida ja vilvoittaa koiraa.

Tuorinniemen koira-aitaus

Itä-Helsingin ainoa virallinen koirille suunnattu uimaranta sijaitsee Herttoniemessä. Aidalla rajattu koirapuisto palvelee etenkin niitä koirakkoja, joille vesi on tuttu elementti. Pienehkö puisto sijaitsee paikassa, jonne pääsee helpoiten apostolinkyydillä.

Särkkäniemen luonnonsuojelualue

Aivan Uutelan koirapuiston läheisyydessä sijaitseva Särkkäniemi on vehreä ulkoilualue, jonka varrelta löytyy useita rantoja ja kallioita, joista koira pääsee helposti uimaan. Skatanluoto on näkemisen arvoinen paikka myös koiranomistajalle. Otathan huomioon, että luonnonsuojelualueilla koiria ei virallisesti saa pitää vapaana. Yksi syy siihen on lintujen pesintä.

Rauhoitusmääräykset löydät Helsingin kaupungin karttapalvelusta.

Kallahdenniemi

Vuosaaren Kallahdenniemi on monien koiranomistajien suosima ulkoilupaikka, josta löytyy useita uimapaikkoja karvaisille perheenjäsenille. Jos haluat olla rauhassa, hakeudu suosiolla Heposaareen. Kallahdesta löydät myös pidempiä rantapätkiä, joissa on tilaa temmeltää.

Killingholma

Lähes vastapäätä Herttoniemen uimarantaa sijaitseva Killingholma on pienehkö Helsingin kaupungin omistama saari, jonne on siltayhteys Tullisaaren kartanopuistosta. Historiallisen saaren ympäriltä löytyy useita koiralle sopivia uimapaikkoja.

Tahvonlahdenniemi

Laajasalon Tahvonlahdenniemi on ympäristö, josta koirien uimapaikka löytyy etenkin silloin, kun sää ei suosi. Otathan huomioon, että lähialueella sijaitsee useampi ihmisille suunnattu uimaranta, jonne koirat eivät ole tervetulleita.

Matosaari

Jollaksen Matosaaren kärjestä löytyy pieni koiraystävällinen rantakaistale. Varaudu kävelemään, sillä paikan päälle ei pääse autolla. Historiallinen alue on viehättävä kohde niillekin, jotka kulkevat ilman koiraa.

Itäniityn laakson luonnonsuojelualue

Itäniityn laakson luonnonsuojelualue on vähälle huomiolle jääneitä helmiä, jotka palkitsevat kulkijansa. Koiranomistaja löytää maastosta monia sopivia kohtia, joista hännänheiluttajan voi päästää veteen.

Aittasaari

Laajasalon Aittasaari on suosittu ulkoilualue, jonka varrella voi uittaa myös koiraa. Varaudu kuitenkin kaislikkoihin ja kallioiseen maaperään.

Vuosaaren Uutelasta löytyy runsaasti koirien uimapaikkoja. Kuva: Jenna Lehtonen

Muistilista uimamaistereille

  • Tarkista ajankohtainen sinilevätilanne etukäteen
  • Älä koskaan pakota koiraa uimaan
  • Muista ottaa mukaan raikasta juomavettä ja kakkapusseja
  • Varaudu punkkeihin
  • Etene rannalla koiran ehdoilla
  • Tarkista, ettei rannalla ole lasinsiruja
  • Varo äkkisyviä rantoja
  • Noudata kiinnipitomääräyksiä