Myllypuron ostarilla sijaitsevaa kirjastoa remontoitiin ja laajennettiin viime syksynä, ja se palvelee paikallisia nyt lainaston lisäksi myös tarjoamalla veloituksetonta kulttuuriohjelmaa.

Silmäänpistävä pyöreä rakennus keskellä Myllypuron ostaria valmistui jo vuonna 2011, mutta tiloissa toimiva kirjasto palveli viime syksyyn asti vain pienenä mediakirjastona, josta löytyi lähinnä lehtiä, pokkareita, laitteistoja ja varattujen aineistojen noutomahdollisuus. Varsinaisia lainausosastoja ei ollut ollenkaan. Kun entisen Asukastalo Myllärin tilat kuitenkin vapautuivat, kirjaston pinta-ala kasvoi remontin yhteydessä kolminkertaiseksi – peräti noin 450 neliöön – ja nyt tiloissa palvelee kattava keskisuuri kirjasto.

Tiloista löytyy aikuisten- ja lastenosaston lisäksi neljä esillä olevaa HAM:n taideteosta, kokoushuone nimeltä Virta sekä vasta tulossa olevat asiakaskeittiö ja musiikkihuone.


Mainos:


Kiinteät palvelut eivät kuitenkaan ole ainoa kirjaston tarjoama julkinen palvelu. Tiloissa järjestetään tiiviisti myös kulttuuriaiheisia, yleisölle maksuttomia tapahtumia, joihin paikallisia kannustetaan rohkeasti osallistumaan.

– Tavoitteemme on lisätä kirjaston toimintaa, jonka ideoimisessa on mukana asiakkaita ja alueen toimijoita, kuten esimerkiksi lapsiperheitä, senioriasukkaita, asukasyhdistyksiä ja Metropolian opiskelijoita. Näin saamme juuri tälle alueelle sopivia aktiviteetteja ja tapahtumatarjontaa, kertoo informaatikko Sinivuokko Koivula-Mbemba, joka koordinoi Myllypuron kirjaston tapahtumia, viestintää ja markkinointia.

Myllypuron kirjasto sijaitsee keskellä ostoskeskusta. Kuva: Jenna Lehtonen

Kevään ja kesän tapahtumia uudessa Myllypuron kirjastossa

Kirjaston tapahtumakalenteri elää ja päivittyy kevään edetessä, joten parhaiten ajantasaiset tiedot löytyvät kirjaston verkkosivuilta sekä Facebookista ja Instagramista.